parteneri

asociatia_vira

Asociația VIRA

este o organizaţie nonguvernamentală cu profil cultural înfiintată la Bârlad în anul 2006. Activitatea acesteia este structurată pe cinci direcţii: organizare comunitară, educaţie nonformală, documentare vizuală, cultură şi patrimoniu, dezvoltare locală prin cultură. Cu o echipă alcătuită din sociologi, documentaristi vizuali ai fenomenelor sociale si specialisti în productie de film, Asociatia Vira s-a remarcat de-a lungul timpului prin o serie de proiecte de cercetare si documentare vizuală initiate si implementate cu succes. Se axează pe întelegerea faptelor sociale din jurul nostru, pe identificarea problemelor si solutiilor specifice comunitătilor cercetate.

 


caleidoscop_logo

Caleidoscop

„Caleidoscop” este un grup informal care reunește specialiști din mai multe domenii cu preocupări ce țin de studiul spațiului altfel.
Misiunile Caleidoscop sunt:
  • Să creeze „un loc” de întâlnire între cei care studiază spațiul, din orice domeniu ar proveni;
  • Să realizeze și să întrețină o bază de date cu cercetări despre spațiu care să devină o sursă de informații pentru cei care studiază spațiul;
  • Să catalizeze schimburile de informații și metode de cercetare între domeniile care studiază spațiul;
  • Să promoveze „spațiul altfel” ca preocupare științifică interdisciplinară extrem de utilă în contextul spațiilor complexe de astăzi;
  • Să promoveze metodele informale de studiu al spațiului;
  • Să realizeze o apropiere între domeniul științific și manifestarea spațiului în artă, între viziunea cercetătorului și interacțiunea de zi cu zi a fiecărui om cu spațiul.

 


AnA

Societatea cultural ştiinţifică de analize feministe „AnA”

este o organizaţie independentă neguvernamentală specializată pe (i) cercetări aplicate, (ii) cursuri de sensibilizare şi pregătire vizând problematica discriminării/egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, (iii) dezvoltare de programe comunitare şi educaţionale axate pe tematica (non)discriminării de gen. AnA a coordonat, manageriat şi implementat diverse programe axate pe domeniul egalităţii de şanse, a conceput, coordonat, implementat şi/sau colaborat în numeroase proiecte locale, regionale, naţionale şi internaţionale axate pe tematica egalităţii de şanse. Este deţinătoarea “Premiului SUA/UE pentru societate civila şi democraţie” pe anul 1998 şi a premiului: “Cea mai buna publicaţie periodică de specialitate”, pentru revista „AnALize. Revistă de Studii Feministe” în cadrul Galei Premiilor Societăţii Civile Ediţia I, Bucureşti, decembrie 2002.