workshop antropoarh_2020

TEMA

Workshopul ANTROPOARH revine anul acesta asupra investigării spațiului urban și a utilizării acestuia. Tema aduce în discuție locurile intermediare aflate între spațiul public și spațiul interior al unor facultăți bucureștene. Ne dorim să reflectăm asupra modurilor în care aceste spații liminale sunt sau nu apropriate de către studenți (sau altfel de public), asupra percepției și mesajelor pe care le transmit, asupra funcțiilor pe care le îndeplinesc etc.

Vă propunem să exersăm metode diferite de cercetare, construind împreună un demers coerent prin intermediul căruia nu doar să aflăm răspunsuri la întrebările pe care le vom ridica, ci să şi investigăm moduri creative prin care cercetarea poate fi aplicată, propunând intervenţii în spaţiile cercetate.

Workshop-ul se adresează studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, absolvenţilor oricărei facultăţi, deschişi către dialog şi lucru în echipe interdisciplinare.

Scop

Exersarea metodelor de cercetare într-un cadru interdisciplinar şi investigarea modului în care rezultatele cercetării pot conduce către decizii (fundamentate) de intervenție asupra spaţiului construit.

Obiective

  1. Conceperea unui proiect de cercetare coerent.
  2. Însuşirea şi aplicarea unor tehnici de cercetare (precum interviul, observaţia, maparea etc.) în acord cu întrebările de cercetare ridicate.
  3. Propunerea de intervenţii (de orice natură) în spaţiul construit inspirate de scopul şi rezultatele cercetării.
  4. Construirea unui demers de cercetare şi intervenţie bazat pe dialog şi colaborare interdisciplinară.

PROGRAM

Avand in vedere situatia cu care ne confruntam si masurile de preventie adoptate, datele de desfasurare ale workshop-ului nu mai sunt valabile. Evenimentul se va amana pentru o data pe care o vom stabili si comunica ulterior, in functie de cum evolueaza lucrurile. Pana atunci inscrierile raman deschise si va incurajam sa completati formularul pentru a primi prin e-mail ultimele anunturi.
Va multumim pentru intelegere! Aveti grija de voi!

Workshop-ul se va desfăşura în perioada 19 martie – 09 aprilie 2020

  • Joi 19 martie 2020 17:30-19:30
  • Sâmbătă 21 martie 2020 10:30-14:30
  • Sâmbătă 04 aprilie 2020 10:30-14:30
  • Joi 09 aprilie 2020 17:30-19:30

Coordonatori

  • Anda-Ioana Sfinteş, asist. dr. arh.
  • Ruxandra Păduraru, mrd. antropologie